Foto van fietsers in Delft

Na OV-fiets (en vele andere deelfietssystemen) blijft de grootschalige doorbraak van de deelfiets achterwege. Hoe ziet de ideale deelfiets eruit? Het is tijd voor een sprong, zodat Nederland een fantastisch systeem krijgt dat volop gebruikt wordt en weinig hinder veroorzaakt.

Het goede van OV-fiets gecombineerd met de mogelijkheden anno nu. Een systeem dat heel veel mensen in Nederland begrijpen en graag gebruiken (zoals OV-Fiets), maar flexibeler en geschikt voor frequent gebruik (denk aan forensen en studenten).

Met een ideaal deelfietsen systeem kunnen we‘de wereld’ nog een keer laten zien hoe Nederland Fietsland de oplossing is voor een mobiliteitstransitie.

We nemen de eerste stap met een sessie op www.nationaleconferentieduurzamemobiliteit.nl op 30 oktober 2023. De sessie is 15:15 – 15:45 uur met de titel: De ideale deelfiets voor Nederland .

Remmert Stipdonk van Fresk.Digital en ik leiden de sessie samen. Iedereen is welkom om mee te denken, praten en schrijven. Digital.Fresk maakte eerder (op eigen initiatief) het rapport The state of shared mobility; Bike sharing in 2023.

Misschien zien we je daar. Je kunt natuurlijk ook meedenken als je hier niet bij bent, het is een aftrap. Laat dan even weten als je mee wilt denken/schrijven😊.


Vraagstelling/doel:

Verder lezen …

..

Deze website maakt gebruik van cookies

Lees meer