Snelstudie: dicht bij huis werken in de ‘Thuiswerkhub’

Corona heeft ons geleerd dat thuiswerken zo z’n voordelen heeft. Zo scheelt het een hoop heen-en-weergereis. Dat heeft geleid tot het idee van de thuiswerkhub. Die combineert de voordelen van op kantoor werken (sociale interactie, scheiding werk en privé) met de voordelen van thuiswerken (minder reistijd, meer autonomie en flexibiliteit). Uit een snelstudie van de provincie blijkt dat dicht bij huis werken, bijvoorbeeld in thuiswerkhubs kansrijk is: Kansen & voordelen van dicht-bij-huis-werkplekken.

De maatschappelijke voordelen van thuiswerken zijn groot; het voorkomt files op de wegen, bespaart uitstoot van CO2 en bespaart (reis)tijd. Thuis in je eigen huis werken voldoet echter niet altijd voor iedereen; bijvoorbeeld door de aanwezigheid van gillende kinderen, het ontbreken van de juiste faciliteiten of het vervagen van de balans tussen werk en privé. Hiervoor kan het werken in een thuiswerkhub een oplossing zijn.

Meer informatie

Eindrapportage

Links

Snelstudie: kansen voor deelfiets en deelscooter in Zuid-Holland
Snelstudie: hoe verleiden we reizigers om slimmer (dan met een auto) te reizen?

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen via: kenniszuidholland@pzh.nl

Disclaimer: Dit onderzoek voldoet niet aan de toegankelijkheidseisen. De onderzoeken die we vanaf 2022 publiceren zijn wel toegankelijk gemaakt. Heb je hulp nodig om dit onderzoek te lezen? Neem dan contact met ons op via kenniszuidholland@pzh.nl

Deze website maakt gebruik van cookies