De kinderburgmeesterbijeenkomst

Op woensdagmiddag 18 januari komen de 17 Zuid-Hollandse kinderburgemeesters naar het provinciehuis. Ze komen bij elkaar om in gesprek te gaan over hun ideeën en wensen voor de toekomst.

Waar moet ik wonen als ik straks ga studeren of samenwonen? Is er dan nog wel voldoende en betaalbare energie? Rijden er nog bussen en treinen? En waar in deze drukke provincie kan ik dan lekker van de natuur genieten?

Tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart kunnen alle stemgerechtigden kiezen hoe ze Zuid-Holland willen inrichten. Kinderen mogen niet stemmen, maar hebben wel heel belangrijke ideeën over hun toekomst en hun provincie. Bovendien hebben veel besluiten op het provinciehuis effect op hun toekomst. De kinderburgemeesters van Zuid-Holland komen daarom samen op het provinciehuis om de politici van nu te inspireren en te voeden met hun gedachten. Daarnaast is het de uitgelezen kans voor de Zuid-Hollandse politici om bij de bron te kunnen checken wat er onder de Zuid-Hollandse kinderen en jongeren leeft. En misschien wel het allerbelangrijkste: jonge geleerd is oud gedaan! Door zoveel mogelijk kinderen mee te laten doen en te betrekken bij onze democratie groeit de kans dat zij later ook actief betrokken zijn bij onze samenleving.

Een samenvatting van de uitkomsten van deze middag wordt aangeboden in de vorm van een kinderakkoord aan de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

Zuid-Holland heeft op dit moment kinderburgemeesters en kinderraden in de volgende gemeenten: Albrandswaard, Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Hoeksche Waard, De Rotte, Molenlanden, Noordwijk, Ridderkerk, Rotterdam, Waddinxveen, Zuidplas, Zwijndrecht, Krimpen aan den IJssel, Nissewaard, Schiedam en Teylingen.

Meer informatie

Locatie

Provinciehuis Zuid-Holland

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen via: kenniszuidholland@pzh.nl

Deze website maakt gebruik van cookies