Keti Koti – Rondleidingen expositie Stemmen uit het Verleden

LET OP: aanmelden is niet nodig! (De groene aanmeldbalk hieronder kunnen we niet weghalen).

Hoe zat dat nou precies met die slavenhandel in Afrika? Wie had daar de grootste invloed? En hoe zag het leven op de plantage eruit? Op 1 juli kan je het Winston Brandon zelf vragen. Ter gelegenheid van Keti Koti leidt hij je dan rond langs de expositie ‘Slavernij. Stemmen uit het verleden’. Van 10.00 tot 14.00 start er op elk hele uur een rondleiding. Wil je daar bij zijn? Kom dan op 1 juli naar het provinciehuis. Aanmelden is niet nodig. De inloop is steeds een kwartier voor het hele uur in de Marnixpassage. We verwelkomen je dan met een kopje koffie of thee.

Tijden rondleidingen op Keti Koti – 1 juli 2024

10:00 – 10.45 Start eerste rondleiding, opening door gedeputeerde Frederik Zevenbergen
11:00 – 11.45 Rondleiding 2
12:00 – 12.45 Rondleiding 3
13:00 – 13.45 Rondleiding 4
14.00 – 14.45 Rondleiding 5

De tentoonstelling biedt een diepgaand inzicht in het familieverhaal van maker en gastcurator Winston Brandon. Zijn tot slaaf gemaakte voorouder werd van Ghana naar Suriname overgebracht. ‘Het is vooral de kracht van mijn voorouders die ik wil laten zien, ‘zegt Winston Brandon, ‘en de onschatbare waarde van vrijheid waar ik door deze geschiedenis van doordrongen ben.’ De expositie gaat over het koloniale verleden en zoomt in op de trans-Atlantische slavenhandel. De tentoonstelling neemt bezoekers mee op een reis langs 5 thema’s over de achtergrond en het verloop van de slavenhandel. Brandon benaderde Larissa Neslo, Elvis Chen, Quentley Barbara en Laurence Focke die de unieke beeldende kunstwerken maakten voor deze tentoonstelling. Met hun werken reflecteren de kunstenaars op het slavernijverleden en gaan ze de dialoog aan met bezoekers.  

De expositie staat van 23 mei tot 9 augustus op het Provinciehuis en is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 te bezoeken.

LET OP: aanmelden is niet nodig! (De groene aanmeldbalk hieronder kunnen we niet weghalen).

Meer informatie

Locatie

Provinciehuis Zuid-Holland

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen via: kenniszuidholland@pzh.nl

Sprekers

foto van Frederik Zevenbergen

Frederik Zevenbergen

Gedeputeerde Verkeer en vervoer, bestuur en maatschappij, vergunningsverlening en cultuurparticipatie

foto van Winston Brandon

Winston Brandon

Curator tentoonstelling Stemmen uit het Verleden

Deze website maakt gebruik van cookies