Klimaatonderlegger Zuid-Holland: water en bodem sturend

Water en bodem zijn steeds meer sturend voor ruimtelijke keuzes. Maar wat betekent dit in Zuid-Holland voor bijvoorbeeld bouwen, landbouw en natuur? Om deze vraag te beantwoorden lieten de provincie en de waterschappen de ‘Klimaatonderlegger Zuid-Holland’ ontwikkelen. Op dinsdag 16 mei van 10:00-13:00 gaan we met je in gesprek over het gebruik van dit instrument.

De klimaatonderlegger bestaat uit een set kaarten met informatie over de kansen en uitdagingen vanuit water, bodem en klimaat voor bebouwing, landsbouw en natuur. Door klimaatverandering verandert de geschiktheid van sommige delen van Zuid-Holland voor verschillende soorten landgebruik. Soms zijn er aanpassingen nodig om toekomstbestendig te blijven.

Programma

Tijdens de bijeenkomst geeft Anneloes Nillesen van het ontwerpbureau Defacto Urbanism een toelichting op het onderzoek en de kaarten. Ook laten we zien hoe de kaarten een plaats krijgen in ruimtelijke trajecten. Daarnaast bespreken we aan diverse tafelsessies hoe jij de klimaatonderlegger kunt en wilt toepassen in jouw dagelijkse werk. Tijdens de lunch is er een gelegenheid om te netwerken. 

Meer informatie

Locatie

Zuid-Hollandplein 1,
2596 AW Den Haag

Provinciehuis C-gebouw
Evenementenzaal

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen via: kenniszuidholland@pzh.nl

Deze website maakt gebruik van cookies