Plein1 – Dag overheid, hallo platform!

Platformen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Alle sectoren transformeren: de retail, zorg, arbeidsmarkt, reisbranche, taxibranche. Allen zijn onder invloed van platformtechnologie fundamenteel veranderd. Als dit zo is, hoe ziet deze digitale transformatie er bij de overheid dan uit? En hoe draagt dit bij aan brede welvaart? Hoe geven we publieke platformen vorm en hoe werkt een overheid als platform zelf?

Graag nodigen we je uit om onderdeel te zijn van de disruptie: Dag overheid, hallo platform! Een inspirerende en verbeeldende middag met een bloedserieuze inhoud. Het gaat over de toekomst van de overheid en publieke platformen. We laten ons verleiden door diverse toekomstscenario’s. Moderator Ben van der Burg laat een panel van jonge toekomstmakers en ervaren leiders zich buigen over de urgentie en de impact van deze ontwikkeling. Tevens presenteert Futur, het jonge ambtenarennetwerk, hun visie op de toekomst van de overheid. We kijken naar publieke waarden en belangen, bureaucratie, democratie en de vormen van bestuur en organisatie. 

Als prominenten zijn o.a. aanwezig: Martijn van der Steen (co-decaan en adjunct-directeur NSOB en bijzonder hoogleraar EUR), Nitesh Bharosa (hoogleraar Govtech TU Delft), Cora Smelik (lid raad van bestuur Kadaster), Geert-Jan Bogaerts (voorzitter stichting PublicSpaces en hoofd afdeling Innovatie en Digitale Media VPRO), Mark Vermeer (directeur Digitale Overheid, Ministerie van Binnenlandse Zaken) Frederik Zevenbergen (gedeputeerde provincie Zuid-Holland) en Jan van Ginkel (loco-provinciesecretaris Zuid-Holland). De middag wordt begeleid door Ben van der Burg, oud schaatser en IT-ondernemer, bekend van BNR-nieuwsradio.   

Op donderdag 4 april van 13:00 – 16:30 gaan we hierover graag met jou in gesprek in een Plein1 bijeenkomst op het provinciehuis.   

Praat mee en reflecteer samen aan de hand van de scenario’s of de overheid en jouw baan over 20 jaar nog bestaan!  

Meer informatie

Locatie

Provinciehuis Zuid-Holland
Zuid-Hollandplein 1
2596AW Den Haag

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen via: kenniszuidholland@pzh.nl

Sprekers

foto van Frederik Zevenbergen

Frederik Zevenbergen

Gedeputeerde Verkeer en vervoer, bestuur en maatschappij, vergunningsverlening en cultuurparticipatie

foto van Jan van Ginkel

Jan van Ginkel

Deze website maakt gebruik van cookies