‘Voorbij de polarisatie’- congres Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten en de Provincie Zuid-Holland

Op vrijdagochtend 18 november 2022 organiseren de Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten en de Provincie Zuid-Holland hun jaarlijkse congres. Het centrale thema is ‘Voorbij de polarisatie’.

Regelmatig wijzen wetenschappers, politici en opiniemakers op de mate van polarisatie in onze samenleving en de potentiële risico’s daarvan. Enige mate van polarisatie hoort bij een gezonde democratie en hoeft niet problematisch te zijn, maar kan in extremere vormen verregaande gevolgen hebben voor de relaties tussen inwoners onderling, voor de relatie tussen bestuur en inwoners en voor de legitimiteit van ons politieke systeem.

Toch is het vaak lastig te doorgronden wat nu precies polarisatie verergert en hoe we juist de stap voorbij de polarisatie kunnen zetten. We gaan aan de hand van inspirerende bijdragen en mooie praktijkvoorbeelden graag met u in gesprek over de verschillende facetten die hierin al dan niet een rol kunnen spelen, bijvoorbeeld als het gaat om impasses die door polarisatie ontstaan in de aanpak van grote maatschappelijke vraagstukken of de vraag in hoeverre we polarisatie kunnen tegengaan als we meer werk maken van de uitlegbaarheid en uitvoerbaarheid van beleid.

Meld je aan voor dit congres via de groene aanmeldbalk hieronder.

Meer informatie

Locatie

CORPUS Oegstgeest
Willem Einthovenstraat 1
2342 BH Oegstgeest

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen via: kenniszuidholland@pzh.nl

Deze website maakt gebruik van cookies