Bewonersbijeenkomst over de doorwerking van het koloniaal- en slavernijverleden (fysiek)

Na de bewonersbijeenkomst die online plaats heeft gevonden op 22 maart 2023 nodigt de provincie Zuid-Holland u van harte uit voor de fysieke bewonersbijeenkomst op donderdagavond 20 april 2023. Ook dit keer bespreken we (de doorwerking van) het koloniale- en slavernijverleden. 

De bijeenkomst zal begeleid worden door Peggy Bouva, één van de makers van de podcast: De plantage van onze voorouders. We nodigen bewoners uit om hun mening en ervaringen te delen over de doorwerking van het koloniaal- en slavernijverleden. Daarnaast zijn we benieuwd naar jullie verwachtingen van hoe de provincie Zuid-Hollland het beste kan omgaan met de toekomstige onderzoeksresultaten.  

Het onderzoek naar het slavernijverleden wordt op dit moment gedaan door Universiteit Leiden. Verwey-Jonker en Risbo zullen het onderzoek naar de doorwerking van het slavernijverleden uitvoeren. Bij het onderzoek van Verwey-Jonker zal de focus liggen op nazaten van zowel mensen die in slavernij gevangen waren als nazaten van mensen die als contractarbeider te werk zijn gesteld na de afschaffing van de slavernij (voornamelijk mensen van Javaanse, Chinese en/of Hindostaanse afkomst).

Voor deze bijeenkomst van 20 april willen we graag in gesprek met iedereen die wil meepraten over dit onderwerp. Via de onderstaande groene balk komt u op de eventpage waar u zich kunt aanmelden. We zien er naar uit u te verwelkomen op 20 april!

Meer informatie

Locatie

Provinciehuis Zuid-Holland
Zuid-Hollandplein 1
2596 AW Den Haag
Nederland

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen via: kenniszuidholland@pzh.nl

Sprekers

foto van Peggy Bouva

Peggy Bouva

Host

foto van Dr. Karwan Fatah-Black

Dr. Karwan Fatah-Black

Onderzoeker Universiteit Leiden

foto van Pravini Baboeram

Pravini Baboeram

Deze website maakt gebruik van cookies