Provinciaal Jeugddebat

Op maandag 28 november 2023 komen 100 jongeren naar het provinciehuis om deel te nemen aan het Provinciaal Jeugddebat. Tijdens dit jaarlijkse evenement worden ze uitgedaagd om na te denken over vier opgaves. Per opgave bedenken ze één oplossing en presenteren deze in de middag aan 4 Statenleden, waarna een debat volgt. Van de deelnemende jongeren worden er 12 uitgenodigd die doorgaan naar het 28e Nationaal Jeugddebat in april 2023 in de Tweede Kamer.

Foto van twee deelnemers aan het provinciaal jeugddebat

Het Provinciaal Jeugddebat wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met de provincie Zuid-Holland. Het doel van dit initiatief is de jongeren de ruimte te bieden om van zich te laten horen ook al zijn ze nog geen 18. Immers worden er in de provinciale politiek ook beslissingen genomen die invloed hebben op hun toekomst.

De opgaves die dit jaar aan de jongeren worden voorgelegd zijn:

  • Erfgoed, hoe stoffen we af?
  • Brugspringen? Doe het niet!
  • Jongeren en stemmen
  • Natuurinclusieve landbouw.

In de morgen verzorgt Jeannette Baljeu het openingswoord. In de middag sluiten Statenleden, Rien Lutmers, Ria Oosterop, Bob van Pareren en Willem Bakx aan om met de deelnemers in debat te gaan over de voorgestelde oplossingen.

Ben je benieuwd naar het debat en de bedachte oplossingen? Kijk dan op maandag 28 november van 13:30 tot 16:00 uur hier: https://pzhevenementen.notubiz.nl/live. Wil je meedoen aan het debat? Meld je dan aan via de aanmeldknop in onderstaande groene balk. Tot dan!

Meer informatie

Locatie

Het Provinciehuis
Zuid-Hollandplein 1
Den Haag

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen via: kenniszuidholland@pzh.nl

Sprekers

foto van Jeannete Baljeu

Jeannete Baljeu

Gedeputeerde financiën, transitie haven en industrie, geluid in de Rotterdamse haven, stikstof, WarmtelinQ, water en EU & Internationaal.

Deze website maakt gebruik van cookies