Regionale agenda zero emissie stadslogistiek Zuid-Holland

In 2025 hebben 30–40 gemeenten in Nederland een Zero Emissie zone voor stadslogistiek. Daarvan zullen er zo’n 8 in Zuid-Holland liggen. Gemeenten zijn hier volop mee aan het werk. De vraag is wat er regionaal kan en moet gebeuren om deze transitie doeltreffend te laten verlopen.

Daarvoor heeft RoyalHaskoningDHV met Buck de regionale agenda Zero Emissie stadslogistiek opgesteld, met een begeleidingsgroep van MoVe, provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Belanghebbenden van overheden en bedrijven hebben bijgedragen aan het resultaat.

De agenda bevat acht actielijnen met aanbevelingen voor regionaal logistiek beleid, inkoop, logistiek voor bedrijfsafval, bouwlogistiek, laadinfrastructuur en ‘smart logistics’.

Onder coördinatie van MoVe werkt de begeleidingsgroep deze actielijnen verder uit.

Wil je meer informatie over dit onderzoek? Neem dan contact met ons op via kenniszuidholland@pzh.nl

Meer informatie

Eindrapportage

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen via: kenniszuidholland@pzh.nl

Disclaimer: Dit onderzoek voldoet niet aan de toegankelijkheidseisen. De onderzoeken die we vanaf 2022 publiceren zijn wel toegankelijk gemaakt. Heb je hulp nodig om dit onderzoek te lezen? Neem dan contact met ons op via kenniszuidholland@pzh.nl

Deze website maakt gebruik van cookies